Tuinontwerp & aanleg

Staring Hovenier kan zowel het ontwerp als de aanleg van uw droomtuin voor u uit handen nemen. We luisteren naar uw wensen en ideeën en stellen samen met een plan op om uw droomtuin te kunnen verwezenlijken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een breed uitgewerkt tuinontwerp staat aan de basis van een prachtige en levendige tuin. Om een goed beeld te krijgen van de tuin en de mogelijkheden komen we graag naar u toe. Tijdens dit oriënterende gesprek meten we de tuin op, kijken we naar de huidige beplanting  en bekijken we de ligging van de tuin ten opzichte van de omgeving en de zon. We luisteren naar uw wensen en ideeën en houden hierbij rekening met uw budget.

Aan de hand van de verzamelde informatie zal er een ruwe  schets worden gemaakt van het tuinontwerp. U krijgt vervolgens de tijd om het tuinontwerp te bekijken en te beoordelen. Aansluitend zal er een nieuwe afspraak worden ingepland, zodat we het ontwerp kunnen bespreken.

Bespreken van het tuinontwerp

Tijdens het vervolggesprek zullen we de eventuele op- en aanmerkingen bespreken. Ook gaan we  bekijken welke materialen we gaan gebruiken voor onder andere de bestrating en de schuttingen. Daarnaast brengen we in kaart welke beplanting en bomen we gaan gebruiken. Hierbij zal uiteraard rekening worden gehouden met uw wensen en budget.

De meeste tuinontwerpen vergen enige tijd. Om er zeker van te zijn dat het ideale eindresultaat behaald wordt moet alles uitvoerig worden besproken. Veelal zijn de afspraken niet binnen twee gesprekken rond. Wij werken met een vaste prijsafspraak. Transparantie is voor ons belangrijk en we gaan pas aan de slag als u volledig achter het plan staat. Indien er een akkoord is dient het plan en de daarbij horende offerte te worden getekend. Het plan omvat onder andere:

  • Het definitieve tuinontwerp
  • Het beplantingsplan
  • De producten en materialen die worden gebruikt
  • De werk omvattende beschrijving (planning en dergelijke)

Na het akkoord kunnen wij starten met de aanleg van uw droomtuin. Heeft u vragen over het tuinontwerp en de offertes? Neem gerust contact met ons op via telefoon: 06-50222547 of e-mail: info@staringhovenier.nl

Aanleg

Staring Hovenier heeft al jaren ervaring met de aanleg van zowel particuliere als bedrijfstuinen. We hebben alle vakkennis in huis voor de complete aanleg van uw tuin. We doen er alles aan om een tuin voor u aan te leggen waar u nog jarenlang plezier van zult hebben. Staring Hovenier kan zowel uw huidige tuin aanpassen als een geheel nieuwe tuin aanleggen.

Van tuinontwerp naar aanleg
Voorafgaand aan de aanleg van uw tuin zullen we uitvoerig het tuinontwerp, de beplanting en de inrichting van uw tuin bespreken. Meer informatie over het ontwerp vindt u op deze pagina >>
Nadat alle afspraken zijn afgerond rondom het ontwerp,  het materiaal, werkwijze en de offerte en u volledig tevreden bent met het plan, kunnen we aan de slag  met de aanleg van uw droomtuin.

Stappenplan voor de aanleg van uw tuin

Iedere tuin is uniek en vergt een eigen aanpak. Om u een indicatie te geven van onze werkwijze hebben wij hier ons stappenplan beschreven:

Inmeten van de tuin

Tijdens de aanleg zullen we starten met het inmeten van de tuin. We leggen precies vast waar alles komt en geven precies weer hoe groot alle onderdelen en objecten op de desbetreffende plekken zullen zijn.

Grondwerk

Indien nodig zal de oude beplanting en bestrating worden weggehaald. Planten die we opnieuw kunnen gebruiken zullen tijdelijk op een andere plek worden bewaard. Dat geldt ook voor eventuele bestrating die we kunnen hergebruiken.  Vervolgens zorgen we ervoor dat het grondwerk klaarligt, zodat de planten een voedzame bodem hebben en de bestrating een stevige ondergrond.  Dit doen wij, onder andere, door de benodigde hoeveelheid zand te plaatsen op de plekken waar dat nodig is.

Beregening, waterafvoer en elektriciteit

Als het grondwerk is afgerond gaan we, indien nodig, aan de slag met de beregening, bekabeling en de waterafvoer.

Bestrating en tuininrichting

Vervolgens zullen we overgaan tot de bestrating en plaatsen van de overige onderdelen van de tuininrichting, zoals tuinhuisjes, schuttingen, pergola’s, tuinafscheidingen en verlichting.

Beplanting en gras

Tot slot zullen we het gras leggen of zaaien en de planten, bomen en struiken plaatsen. De beplanting zal zo worden geplaatst dat het ruimte heeft om te groeien.

We zorgen er altijd voor dat wij na de aanleg uw tuin netjes en compleet opleveren. Aan het einde van de rit checken we of alles is geplaatst, optimaal werkt en goed is afgewerkt zodat u direct kunt genieten van uw nieuwe droomtuin.

Interesse?

Naam*
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst